kedd

Kedves pedagógusok, érdeklődők!



Az Iskola a Dombon Egyesület (IDE) 2015 januárjában jött létre, mint a kövesdombi általános iskola magyar tagozatának egyesülete Horváth-Kovács Ádám, volt némettanár, kétnyelvűségért küzdő polgári aktivista kezdeményezésére. Alapító tagjai még: Dávid Erika biológiatanárnő és Kerekes Szilárd történelemtanár.

Egyesületünk célja a magyar tagozaton tanuló diákok, pedagógusok segítése, ösztönzése, díjazása. Ennek érdekében olyan típusú diákvetélkedőket szervezünk általános iskolások számára, melyekből nincs túl sok Marosvásárhelyen (eddig elsősorban művészettörténelem, magyar történelem).

Főleg a kövesdombi diákok számára szerveztünk vetélkedőket, de volt  olyan versenyünk is, melyen két vagy több iskola tanulói vettek részt (Építészek a dualizmus korából, Reneszánsz festők, Az Osztrák-Magyar Monarchia és öröksége, Komor Marcell és Jakab Dezső építészete, Marosvásárhely képeslapokon, Bajorországi keresztény művészet, Festők az Osztrák-Magyar Monarchia korából). Ezen vetélkedők szervezésben a következő történelemtanárokkal működtünk együtt: Barabás Kinga, Héjja Kinga, Högyes Katalin, Kántor István, Neagu Katalin, Oltyán Csaba, Székely-Varga Mária Melinda. A vetélkedők helyszíne a 7-es számú Általános Iskola, a kövesdombi unitárius templom, a kövesdombi általános iskola, a Katolikus Líceum és a Református Kollégium voltak.
  

Vetélkedőink egy jelentős részét (ezt is) a magyar kormány által működtetett Bethlen Gábor Alap (BGA) támogatta/támogatja.